המהנדס הטמפלרי שנדבק ב"חיידק" הארכיאולוגיה

מחקר וכתיבה׃ בני גבירצמן 23/08/23

כשחזר גוטליב ב-1882 לבית הוריו בחיפה שקע בעבודתו כמהנדס בניין והחל בתיכנון בתים ובנייתם. באותם ימים היו בארץ מהנדסי בניין מעטים בלבד, ועד מהרה זכה גוטליב במישרת מהנדס המחוז של עכו, שהיתה אז בירת צפון הארץ. שומאכר עסק גם במיפוי, ומפות הגולן וצפון עבר הירדן שלו היו המפות המדוייקות הראשונות של האיזור, בזכותן נעשה אישיות מוכרת בעולם הקרטוגרפיה. בנוסף לכל עיסוקיו הרבים, נעשה שומאכר "מכור" לארכיאולוגיה. החפירות הראשונות שלו היו ליד חיפה, שם חשף שורה של קברים עתיקים מתקופת התלמוד, אבל תוך זמן קצר הוא החל לבדוק מימצאים ארכיאולוגיים נוספים בשטחים שאותם מיפה.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

להורדת הקובץ [2.22 MB]


למצגת זאת התפרסמו 5 תגובות

  1. בני, אני נהנה מאד מהמצגות שלך, אולם לדעתי עליך לרווח אותן מאד. אתה מביא חומר רב מרוכז וצפוף, מה שגורע מן ההנאה השלמה.

  2. מצגות נפלאות של בני גבירצמן, כל אחת טובה מהשניה. אני ממש נהנה לקרוא אותן.

  3. כרגיל מצגת יפה ומעניינת. בהקשר לחפירה במגידו המקום הזה היה תמיד מקום המזבח שח מ שהיה בו והכי מעניין שיום אחד בשנה השמש היתה בדיוק מעל המזבח כמו בסטונהג' באנגליה. אני יליד תל אביב ובשבתות נהגתי לטייל עם הנורי בשדות הפאלחים במקום שנמצא כיום רחוב דובנוב וכן שרונה .הטמפלראם דאגו חלעין פלג מיים לאורך הכביש שרוחבו היה בערך 50 סנטימטר זה דומה לפלג כמו בעיר פרייטבורג שבגרמניה שבגרמניה שם זה נקראBACHLE. חבל שבשיפוץ שרונה שכחו מזה. אכשהו7 עדין לא ביקרתי בשרונה המשופצת בכדי לא להתאכזב ולהתרגז תודה רבה

מה חשבת על המצגת? השאר תגובה׃

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.